Arcplasztika

A ráncműtét , arc emelés (face-lifting) során a petyhüdt, kinyúlt, ráncosodó bőr kisímítása, a  fölösleges bőr kimetszése, és a bőr alatti megnyúlt izmok és bőnyék megfeszítése is történik, ami az arcnak tartósabb simaságot és fiatalosságot biztosít.

A műtét elvégezhető az egész arcon ( ebbe a homlok és a szemhéjak nem értendők bele ), vagy csak az arc felső részén, vagy csak az arc alsó részén, nyakon, vagy csak a homlokon. A nyaki ránc-plasztika szükség esetén kombinálható toka-műtéttel, esetleg zsírszívással.

Mindegyik műtét elvégezhető helyi érzéstelenítésben vagy altatásban is.

A műtéti hegek legnagyobb részt a hajas fejbőr területén és a fül mögött rejtve vannak, csupán a fül előtti természetes barázdában marad egy általában cérnavékony, nem észrevehető, finom heg.
A műtét után elsősorban az alápreparált bőrterület alsó részénél, a szemek körül- mellett kisebb bevérzések keletkezhetnek, melyeknek a felszívódási ideje 2-3 hét.

A varratokat általában 5-8-14 nappal a műtét után távolítjuk el.

A műtét előtt a hajat nem szükséges levágni Műtét után 1 -2hétig fizikai kímélet szükséges. Műtét után 5-6 nappal lehet hajat mosni, és kb.3 héttel lehet az arcot ismét sminkelni. Hajfestés 3 hétig tilos!
Napozástól 6 hétig ajánlatos tartózkodni.