Tokaplasztika

Az áll alatt gyakran jelenik meg toka, ami nem más, mint zsírtöbblet a megereszkedett bőr alatt. Lehet alkati tulajdonság, képződhet testsúlygyarapodás során, illetve a nyak bőrének megereszkedése, petyhüdtsége következtében is.

A  toka eltávolítása lehetséges

MŰTÉT NÉLKÜL

A milánói GUNA cég 25 éve fejlesztette ki ezt az eljárást. A GUNA által alkalmazott Fiziológiás státust Szabályozó Medicina (Physological Regulating Medicine – PRM) laikus nevén BIOLIFTING ötvözi a legújabb kori orvoslás és a klasszikus homeopátiás medicina tapasztalatait, tudományos bizonyítékait.
A BIOLIFTING olyan kezelési eljárás, amely a hormonok, neuropeptidek, interleukinok és növekedési faktorok dinamizált, nagyon nagy hígítású készítményeinek a szövetekbe juttatásával fiatalítja a bőrt, javítja a bőr anyagcserét, ezáltal növeli azok feszességét.

A kezelés lényege:

Nagyon finom tűvel zsíroldó és bőrfeszesítő hatású homeopátiás injekciót adunk egyenletesen elosztva több kis szúrással a toka területére. A beavatkozás alig érezhető. A kezelést 1-2 hetente ismételjük 6-8 alkalommal. Az eredmény a 4-5. kezelés után már látható. A kívánt állapot elérése után  3 havonta un. fenntartó kezelést ajánlott alkalmazni.

Bárkinél elvégezhető!

Nem allergizál, nem kell bőrpróbát végezni előtte,

ZSÍRLESZÍVÁSSAL

Fiatal rugalmas bőr esetén és a ha nem nagy mennyiségű a zsírszövet .

A zsírleszívás helyi érzéstelenítésben történik, az áll alatt ejtett kb 1-1,5 cm-es metszésből.

A beavatkozás után rugalmas tokapántot kell viselni 8-10 napig.

A, bőr területén elszíneződés alakul ki, ami 2-3 hét alatt szívódik fel.

MŰTÉTTEL

Ha nagyobb mennyiségű a zsírszövet és lazább, megereszkedettebb a bőr.

A műtét az áll alatti redőben ejtett metszésen át történik, – ami normális fejtartásnál nem látható -,vékony vonalas heggel gyógyul. Eltávolításra kerül a bőr alatti zsírfelesleg.Szükség esetén a toka egyik, vagy mindkét oldalán redőt alkotó, petyhüdt felületes nyakizmot meg kell feszíteni néhány öltéssel. Ezáltal a nyak – áll szöglet megfelelő mélységűvé válik, visszanyeri eredeti ívét. Szükséges mértékben eltávolításra kerül a bőrfelesleg is. A műtét után rugalmas tokaszorítót kell viselnie a páciensnek 8-10 napig.
A műtét helyi érzéstelenítésben végezhető- az érzéstelenítő injekció szokásos kellemetlenségein túl a műtét abszolút fájdalmatlan.
A bőr területén elszíneződés alakulhat ki, ami 2-3 hét alatt szívódik fel.