Viszér kezelés

GUNA  MÓDSZERREL

Az alsó végtagok seprű vénái hatékonyan kezelhetők a milánói GUNA cég által kifejlesztett  injekciós eljárással, mely  ötvözi a legújabb kori orvoslás és a klasszikus homeopátiás medicina tapasztalatait.
Olyan injekciós kezelés, amely során a szervezetben is megtalálható biogén faktorok nagyon nagy hígítású oldatát alkalmazzuk. Növeli a bőr rugalmasságát és szűkíti a kis ereket a kezelt területen.

Vékony tűvel a vénák méretének csökkentését eredményező homeopátiás injekciót adunk egyenletesen elosztva több kis szúrással a vénák mellé, majd a vénákba. A beavatkozás alig érezhető. A kezelést 1-2 hetente ismételjük 8-10 alkalommal. Az eredmény a 4-5. kezelés után már látható. A kívánt állapot elérése után 2-3 havonta un. fenntartó kezelés ajánlott.

Bárkinél elvégezhető!

SCLEROTIZÁLÁS

Aethoxysclerol injekció juttatunk vékony tűvel a felszínes tágult vénákba, melynek hatására a véna falai összetapadnak, bennük a keringés megszűnik. A kezelés után kompressziós kötést – fáslit-, vagy rugalmas harisnyát visel a páciens 3 napig éjjel-nappal, majd egy hétig csak nappal. A beavatkozás ambuláns körülmények között elvégezhető.

LÉZERES KEZELÉS

A végtagokon kialakuló hajszálvékony seprűvénák Co2 lézerrel pontszerűen elzárhatók. Előzetesesen felszínes fájdalomcsillapítást és hűtést alkalmazunk a kezelendő területen. . Ez után is előfordulhat, pontszerű, meleg-szúró érzet a lézeres kezelés közben. A kezelést 4 hetente ismételhetjük szükség esetén.

IPL VILLANÓFÉNY

IPL (Intenzív Puls Light = Intenzív Pulzáló Fény) készülékkel a felszínes seprűvénák (és rosaceás arcbőr) kezelhető. A kezelés alapja a szelektív thermolízis, vagyis, az alkalmazott hullámhosszúságú fény az érfalban és a vérben nyelődik el és ott diszkrét reakciót vált ki. Ezáltal az erek átmérője csökken, a benne keringő vér is, és egyre halványabb lesz az adott terület, amíg a felszínes finom seprűvénák teljesen el nem záródnak. 4 hetente ismételjük a villanófény terápiát.

MŰTÉT

A végtagok bőre alatt kékes-lilásan áttűnő, néha kanyargós, 2- 10 mm-es, tágabb vénák is megjelenhetnek.
A nagyobb vénákat helyi érzéstelenítésben „Várady” módszerrel távolítjuk el. A vénák lefutása mentén 2-3 mm-es bőrmetszésen át, finom horog alakú eszközzel távolítjuk el az ereket. A nyílások olyan kicsik, hogy öltést sem szükséges behelyezni. A beavatkozás után 3 napig fizikai kímélet javasolt. Rugalmas pólya viselése szükséges éjjel-nappal, majd rugalmas harisnyanadrág vagy rugalmas pólya még 2 hétig.