Szemhéjplasztika

Alsó szemhéj plasztika

Az idő múlásával az alsó szemhéj bőre különböző mértékben veszít rugalmasságából, megereszkedik, táskássá válhat, amin plasztikai műtéttel lehet segíteni.
A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. A metszést a pillasor alatt ejtjük, a feleslegessé vált bőrt eltávolítjuk és a sebszéleket hajszálvékony fonallal összevarrjuk. Műtét után 5 nap múlva vesszük ki a varratot, mely után vékony vonalszerű heg látható. A szem környékén esetenként kialakuló pirosas-lilás elszíneződés kb. 10-14 nap múlva szívódik fel.

A beavatkozás után fizikai kímélet javasolt. A tökéletesebb heg és gyorsabb regeneráció érdekében kézi nyirokmasszázs alkalmazható, melyet műtét előtt és után 2-3 alkalommal javaslunk.

 Felső szemhéjplasztika

Az idő múlásával a felső szemhéj bőre különböző mértékben veszít rugalmasságából, megereszkedik, ami néha már a látást is zavarja Az így kialakult állapoton plasztikai sebészi beavatkozással lehet segíteni. A műtétet helyi érzéstelenítésben végezzük. A feleslegessé vált bőrt, eltávolítjuk és a sebszéleket hajszálvékony fonallal összevarrjuk. 5 nap múlva a varratot kivesszük, mely után egy vonalszerű heg marad. A szem környékén esetenként pirosas-lilás, később kékes elszíneződés alakulhat ki, mely kb.10-14 nap múlva szívódik fel. A beavatkozás után fizikai kímélet javasolt. A tökéletesebb heg és gyorsabb regeneráció érdekében kézi nyirokmasszázst is alkalmazunk pácienseinknél. A bőr állapotától függően műtét előtt és után 2-3 alkalommal.