Kézi nyirokmasszázs

Kézi nyirokmasszázs

A kézi nyirokmasszázs egy speciális manuálterápiás eljárás, mely finom, simító mozdulatokkal segíti a szövetekben felgyülemlett nyirokfolyadék és a benne lévő méreganyagok visszaáramlását a vérkeringésbe. A szervezet élettani működésében jelentős szerepet játszik a nyirokrendszer. A folyamatos nyirokáramlás táplálja, tisztítja, védi a szöveteket, így helyreállítja azok egészséges működését. A nyirokkeringés elégtelen működése nyirokpangással jár, ami kóros elváltozásokat hoz létre a szervezetben. A kézi nyirokmasszázs alkalmazási területei:

Betegségek esetén

Reumatikus betegségek, vénás pangás, idegrendszeri betegségek, fejfájás, bőrbetegségek, emésztési zavarok, krónikus gyulladás és felső légúti gyulladások okozta nyirokpangás kezelése.

Frissítő, megújító céllal

A bőr mélytisztítása, kisebb ráncok kisimítása, szem alatti duzzanat, az arc ödémájának csökkentése, hajhullás csökkentése, derék, has, hát, comb zsírpárnáinak csökkentése, narancsbőr kezelése.

Szövetregenerálás, sejtműködés helyreállítása, stresszoldás, testfiatalítás, keringés javítása, emlékezet, anyagcsere, immunrendszer működésének javítása.

Előfordul, hogy már egyetlen 1-1,5 órás kezelés is meghozza a kívánt hatást, de tapasztalataink szerint 5-6 alkalomból álló kúra alkalmazása teszi hosszan tartóvá az eredményt.